1. Telefon: 0765 332 090
  2. Email: zanfirdent@gmail.com
  3. Locatie: Calea Plevnei, Nr. 16, Ap. 3, Sector 1, Bucuresti

Despre noi

Bine ați venit la ZanfirDent, clinica dumneavoastră stomatologică din București!

Clinica ZanfirDent a fost inființată în 2017 de către Dr. Mihai Zanfir, un medic stomatolog dornic să pună în practică ce a învățat în cadrul facultății UMF Carol Davila și să ajute în menținerea sănătății orale.

La ZanfirDent, ne angajăm să vă oferim cea mai bună îngrijire dentară posibilă. Indiferent dacă aveți nevoie de un control de rutină, de o obturație, un tratament de canal radicular sau de o refacere a zâmbetului, noi avem expertiza și echipamentul necesar pentru a vă ajuta.

Clinica noastră este condusă de Dr. Mihai Zanfir, un stomatolog cu înaltă calificare și experiență, cu competențe în implantologie, endodonție și stomatologie estetică. Este pasionat de munca sa și se axează întotdeauna să atingă cele mai înalte standarde de calitate și satisfacție pentru pacienții săi.

Folosim cele mai noi tehnologii și tehnici pentru a ne asigura că tratamentul dumneavoastră este confortabil, eficient și rezultatele sunt de lungă durată. Avem un scanner intraoral, un microscop endodontic, un micromotor Reciproc VDW Silver, un apex finder și o lampă de albire dentară. De asemenea, oferim digital smile design, care vă permite să vedeți cum va arăta zâmbetul dumneavoastră după tratament.

Vă așteptăm cu drag la ZanfirDent, unde zâmbetul dumneavoastră devine prioritatea noastră! Suntem unici, zâmbetul este universal!

Cine este Dr. Mihai Zanfir?

Dr. Mihai Zanfir a promovat facultatea de stomatologie din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. În 2017 şi-a deschis clinica de stomatologie în Bucureşti.

În 2018 Dr. Zanfir a primit o oportunitate de a lucra în Regatul Unit. Având şansa de a-şi aprofunda cunoştințele şi tehnicele stomatologice, în 2019 şi-a finalizat mutația în Newtown, Țara Galilor şi a început să colaboreze cu clinica de stomatologie MyDentist.

Din cauza pandemiei adusă de virusul COVID-19, în 2020 Dr. Mihai Zanfir a fost nevoit să îşi întrerupă relațiile şi activitățile din Regatul Unit. Întors în Romania, din cauza unor probleme de sănătate personale ce îl expunea riscului infectării cu virusul, Dr. Mihai Zanfir şi-a reluat activitatea în cadrul clinicii sale din Bucureşti în anul 2022.

Dacă doriți să îl întâlniți pe Dr. Mihai Zanfir sau să îl cunoașteți mai bine, urmăriți link-ul spre interviul său luat de către echipa OmniVision.

Dr. Mihai Zanfir: „Zâmbetul este un limbaj universal”

Ce aparatură folosim?

Având în vedere viteza uluitoare cu care avansează tehnologia din stomatologie, dorim să îți prezentăm cateva aparate medicale cu care noi lucrăm.


  • AirFlow

    După efectuarea tratamentului de detartraj, dacă prezinți pete dentare precum cele lăsate de fumat, cafea sau ceai, Airflow-ul ajută la îndepărtarea acestora prin acțiunea sa de a pulveriza sub presiune apă, aer și pulbere din bicarbonat de sodiu. Chiar dacă nu prezinți pete dentare, Airflow-ul lasă suprafetele dentare curate și lucioase. Consideră ca la fiecare 6 luni după detartraj să optezi și pentru tratamentul cu Airflow.

    Lampă de albire

    Această lampă folosește raze ultraviolete în tipul tratamentelor dentare de albire. Razele activează gelul de albire care se aplică pe suprafața dinților și accelerează procesul. Astfel se obțin rezultate rapide și satisfăcătoare în urma tratamentului de albire.

  • Microscopul Endodontic

    Tratamentele endodontice sau tratamentele de canal comun cunoscute, se realizează și se bazează de cele mai multe ori pe simțurile tactile ale medicului stomatolog. Aceste manopere se fac sub vizibilitate redusă, însa aici intervine microscopul endodontic. Acesta permite vizibilitate directă în interiorul dintelui, determinând cu ușurință numărul de canale și permițându-i medicului să abordeze cu exactitate traiectul acestora.

    Microscopul endodontic scade rata accidentelor din timpul tratamentelor de canal, precum realizarea de căi false sau netratarea completa a canalelor suplimentare sau ascunse.

    Acest aparat, chiar dacă este în principal folosit la tratamentele de canal, mai poate fi folosit și în timpul tratamentelor carioase unde creează vizibilitate excelentă asupra dintelui și a cariilor ascunse în spatele unor ”unghiuri moarte” la vizibilitatea directă, sau în tratamentele protetice, în timpul șlefuirilor dentare.

  • Micromotor Reciproc VDW

    Dacă ați mai făcut tratamente de canal în trecut, probabil vă aduceți aminte de niște instrumente mici și subțiri pe care medicul stomatolog le introducea în interiorul dintelui pentru a curăța canalele radiculare. Aceste instrumente, denumite ace endodontice file, sunt folosite și în ziua de azi, dar clinica noastră nu le folosește decât la masurarea lungimii canalelor, împreună cu ajutorul Apex Finder-ului sau la permeabilizarea canalelor înainte de introducerea acelor Reciproc.

    Acele Reciproc, conectate la aparatul Reciproc, sunt ace rotative care ajută la curățarea și lărgirea canalelor radiculare cu eficiență, siguranță și rapiditate.

    Acele din timpul tratamentelor de canal au riscul de a se rupe în interiorul canalului, dar micromotorul Reciproc asigură o mișcare reciprocă (de unde își obține și numele), de 150 de grade în ordinea ceasornicului și 30 de grade în sens invers, reducând tenisunea în instrumentar și scăzând riscul acestuia de a se rupe. Flexibilitatea acelor Reciproc scade de asemenea riscul de a crea praguri, căi false sau perforații.

  • Apex Finder

    În timpul tratamentelor de canal, canalele trebuie curățate în totalitate pe toată lungimea lor, dar cum ne putem da seama cât de lung este canalul unui dinte, având în vedere că acesta este ascuns în interiorul rădăcinii? Pe lângă ajutorul imaginilor radiologice, aparatul Apex Finder scoate un semnal sonor și luminos care ne atenționează că am atins vârful rădăcinii în momentul în care am introdus acul file. Acul file este apoi retras și masurat cu ajutorul unei rigle endodontice.

  • Scanner intraoral

    În tratamentele protetice, atunci când pacienții au nevoie de coroane sau de proteze, medicii stomatologi folosesc materiale din siliconi sau alginat pentru a obține o amprentă dentară, în care se toarnă un model. Acele materiale de amprentare pot fi neplăcute și incomode, provocând senzații de vomă la unii pacienți. Noi însă folosim scanner-ul intraoral. Acesta este un aparat care în esență realizeză fotografii multiple și rapide pe care le pune una peste alta, formând un model virtual 3D. Această aprentă digitală este apoi trimisă online către un laborator de tehnică dentară, unde va fi printat un model pe care se va realiza viitoarea coroană sau proteză.

    Față de amprentele clasice luate cu siliconi și alginați care, la variații de umiditate, temperatură, timp, își pot modifica dimensiunile, din care pot rezulta lucrări protetice incorect adaptate, amprenta digitală rămâne permanent stabilă și fidelă, din care rezultă lucrări protetice cu adaptibilitate excelentă și de calitate superioară.

    Scanner-ul poate fi utilizat și în timpul consultațiilor, pentru a îți oferi o imagine vizuală a stausului tău dentar.

Cunoașteți clinica ZanfirDent